A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Инспектираха строежа на кораб за маркиране

Инспектираха строежа на кораб за маркиране

Публикувана на 19.03.2018 г.

Изпълнителният директор на ИА „Проучване и поддържане на р. Дунав“ инж. Павлин Цонев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, посетиха варненската корабостроителница „МТГ Делфин“, в която се строи нов кораб за маркиране на плавателния път на р. Дунав. Инж. Цонев запозна министър Нанков с дейностите на проект FAIRway Danube, финансиран по Механизма за свързване на Европа. Очаква се плавателният съд да бъде завършен до м. август тази година.

По същия проект в началото на 2018 г. беше доставен в гр. Русе нов катер за хидрографски измервания, с който ще се събира информация за промените, настъпващи в критичните участъци. До края на годината ИАППД ще достави още 10 броя автоматични хидрометрични станции, които ще бъдат монтирани в най-критичните места в общия българо-румънски участък на реката.

Проект FAIRway Danube е стратегически проект за изпълнение на Дунавската стратегия, на която България е ротационен председател за 2018 г. Проектът цели подобряване на корабоплаването и навигацията по река Дунав и нейните плавателни притоци. Партньори са Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, България и Румъния.



© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]