A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Система за управление на корабоплавателния път

Система за управление на корабоплавателния път

Публикувана на 31.01.2020 г.

Договор за изработване на национална система за управление на корабоплавателния път по р. Дунав (WAMS - Waterway Management System) между „АСАП“ ЕООД и Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ беше подписан днес в гр. Русе. Той е на стойност 51 600 лева с ДДС, и със срок на изпълнение 150 дни.

Системата WAMS ще събира, съхранява и систематизира информация за водния път, морфологията, критичните участъци, хидрографските измервания, драгажните работи и др., подпомагайки управленските процеси в Агенцията и вземането на решения за действията, свързани с поддържането на корабоплавателния път.

WAMS се реализира в рамките на FAIRway Danube, съфинансиран от Механизма за свързване на Европа. Основната му цел е осъществяване на координирани и хармонизирани дейности, чрез които да се събере информация за критичните участъци, водните нива и прогнози, което ще подпомогне планирането на речния транспорт по реката, проектирането на инженерни мерки или промяна на фарватера в даден участък.



© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]