A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Договори за доставка на драгажно оборудване

Договори за доставка на драгажно оборудване

Публикувана на 16.06.2020 г.

Приключиха процедурите по обжалване на две от обявените обществени поръчки за доставка на драгажно оборудване по проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“.

В края на миналата седмица Върховния административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията. По този начин ВАС потвърди класирането на кандидатите от ИАППД. Така Агенцията може да пристъпи към подписване на договори с избраните фирми и да започне практическата реализация за изграждане на драгиращите съоръжения.

Доставката на драга за драгиране на наноси ще бъде направена от фирма „Дамен шипиярд Горинхем“, Нидерландия, а маневреният кораб, понтона и шалана - от S.C.SHIPYARD ATG Giurgiu S.R.L. /С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево“.

Част от дейностите по проекта, а именно, доставката на тръби, поплавъци и котви за тръбопровод вече се доставят от избраната фирма „НБИ Консорциум“ ООД.

Проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ е съфинансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспорт и транспортна инфраструктура“. Общата му стойност е 20 632 677,38 лв. 



© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]